co2-fractional-laser
"Vernieuw je huid en straal"
"Vernieuw je huid en straal"

Huidvernieuwing Co2 laser

Een Co2 laser is de meest effectieve laser op het gebied van huidvernieuwing. De Co2 laser in onze kliniek is gefractioneerd waardoor de hersteltijd korter is en de kans op complicaties is hierdoor minimaal. Het vernieuwen van de huid kan bij verscheidene indicaties worden ingezet. Hierbij kun je denken aan huidveroudering en (acne)littekens.

Gefractioneerde Co2 laser

De Co2 laser verdampt de huid waardoor deze wordt verwijderd en er een nieuwe huid ontstaat na de herstelperiode. Doordat de laser in onze kliniek gefractioneerd werkt wordt als het ware in een rastervorm gewerkt. Er worden kleine deeltjes huid verdampt en daartussen blijft de huid intact. Hierdoor is de kans op complicaties en de herstelperiode vele malen minder dan bij een behandeling die niet gefractioneerd is.

Behandeling met de gefractioneerd Co2 laser

Voordat de behandeling plaats vindt wordt de huid verdoofd met verdovingszalf. Tijdens de behandeling worden miniscule gaatjes in de huid gemaakt en verdeelt de warmte zich onder het huidoppervlak. Door de warmte worden collageen en elastine geactiveerd om de huid gladder, strakker en steviger te maken. Direct na de behandeling zal de huid rood en gezwollen zijn en aanvoelen als een heftige zonverbranding. Dit gevoel neemt binnen 2 a 3 uur weer af. Er kan wondvocht uit de huid treden waardoor korstjes kunnen ontstaan en de huid ruw aanvoelt. De huid begint na 1 a 2 dagen te vernieuwen waardoor schilfertjes zichtbaar worden en de huid droog en trekkerig aanvoelt.  Na 3 tot 4 dagen begint de zwelling en de roodheid af te nemen. Na 1 tot 2 twee weken is de huid weer hersteld. De activiteit van collageen en elastine zal 3 tot 6 maanden aanhouden na de behandeling. Afhankelijk van het gewenste resultaat en de ernst van de indicatie zijn 1 tot 3 behandelingen nodig om een maximaal resultaat te behalen.

Voor- en nabehandeling

De huid mag tijdens de behandeling niet zongebruind zijn. Wij adviseren minimaal zes weken voor en na de behandeling zon en zonnebank te vermijden en dagelijks een hoge zonbescherming te gebruiken. Ook tussen de behandelingen door moet zonblootstelling zoveel mogelijk worden vermeden. Na de behandelingen worden crèmes voorgeschreven die 1 a 2 weken moeten worden gebruikt na de behandeling om infectie te voorkomen.

Behandelindicaties

Met de Co2 laser kunnen meerdere indicaties worden behandeld. Meer informatie over een specifieke indicatie vind je hieronder:

Consultafspraak

Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Of wil je meer informatie over een behandeling met de Co2 laser? Maak een afspraak voor een consultgesprek via 020 618 72 01 of via info@huidzorgklinieken.nl