acne-litteken
"Een strakkere en stevigere huid"
"Een strakkere en stevigere huid"

(Acne)Littekens

Wanneer de huid beschadigd is tot in de diepere huidlagen hersteld dit met littekenvorming. De oorzaak van de huidbeschadiging kan uiteen liggen van een chirurgisch ingreep of trauma tot een ontsteking of heftig acne. De Co2 laser kan littekens niet volledig laten verdwijnen maar kan een significante verbetering geven. Voor meer informatie over littekens kun je hier Linkje littekens klikken.

Acnelittekens

Wanneer acne aanwezig is in een heftige vorm met ontstekingen kunnen littekens achterblijven. De littekens zullen niet vanzelf herstellen. Vaak zijn ze zichtbaar als putjes in de huid. Wanneer deze littekens esthetisch gezien klachten geven kan  behandeling met de Co2 laser een oplossing bieden. Na 1 tot 3 behandelingen zullen de littekens minder zichtbaar zijn en de huid een gladder aanzien hebben. Bij zeer oppervlakkig acnelittekens volstaat vaak een acnebehandeling (linkje acne).

Littekens

Door diepe huidbeschadiging ontstaat een litteken. Dit kan chirurgisch zijn maar ook bijvoorbeeld een trauma zoals een ongeluk of ontsteking. Naast cosmetische klachten kan een litteken ook fysieke klachten geven zoals pijn of een bewegingsbeperking veroorzaken. De Co2 laser maakt een litteken soepeler waardoor eventuele fysieke klachten verholpen kunnen worden. Daarnaast zal de kleur van het litteken normaliseren, zal het litteken gladder en smaller worden en daardoor minder opvallend zijn.