rimpels-en-huidveroudering
"Geen kleine lijntjes meer in je gezicht en hals"
"Geen kleine lijntjes meer in je gezicht en hals"

Rimpels en huidveroudering

Vanaf je 30ste leeftijd begint de conditie van de huid af te nemen. De aanmaak van collageen en elastine verminderd en DNA schade door zonblootstelling kan zich gaan uiten op de huid. Als gevolg van deze veranderingen wordt de huid slapper en ontstaan lijntjes en rimpeltjes. Door middel van behandeling met de Co2 laser kunnen lijntjes en rimpels worden verminderd.

Collageen en elastine zijn belangrijke eiwitten in onze huid die de huid glad en strak houden. Bij het ouder worden neemt de activiteit van collageen en elastine af en zullen lijntjes en rimpeltjes zichtbaar worden. Door het gebruik van de juiste producten en de juiste behandelingen kun je de activiteit van collageen en elastine weer verhogen. Hierdoor zullen fijne lijntjes verdwijnen en rimpels verminderen. De Co2 laser is meest effectieve laser tegen huidveroudering. Collageen en elastine worden optimaal geactiveerd; de huid wordt gladder en vertoont minder tekenen van huidveroudering.

Om het resultaat van behandeling met Co2 laser zolang mogelijk te behouden adviseren wij om de producten van ZO medical te gebruiken. In tegenstelling tot cosmetische producten werken de producten van ZO medical op therapeutische basis. De producten alleen worden verkocht door artsen en huidtherapeuten. De reden hiervan is dat de producten dusdanig hoge werkzame stoffen bevatten waardoor ze niet geschikt zijn voor de vrije verkoop. Het belangrijkste ingrediënt bij huidveroudering is vitamine A zuur in de vorm van retinol. De meeste producten van ZO medical die geschikt zijn tegen huidveroudering bevatten 0,5 tot 1% retinol en worden door middel van een speciale technologie afgegeven in de huid om de werkzaamheid te optimaliseren.  Meer informatie over de producten van ZO medical vind je hier.