huidverjonginglaser
"Wil je ook een
stralende, jonge huid?"
"Wil je ook een
stralende, jonge huid?"

Huidverjonging

Vanaf je 30ste leeftijd begint de conditie van de huid af te nemen. De aanmaak van collageen en elastine verminderd en DNA schade door zonblootstelling kan zich gaan uiten op de huid. Als gevolg van deze veranderingen wordt de huid slapper, ontstaan lijntjes en rimpeltjes, verwijde vaatjes kunnen zichtbaar worden evenals pigmentvlekjes. De ene persoon zal meer last hebben van huidveroudering dan de ander. Grotendeels is huidveroudering afhankelijk van externe factoren die we zelf kunnen beïnvloeden zoals veelvuldig zonblootstelling en roken. Gelukkig bestaan behandelmogelijkheden om de effecten van huidveroudering (deels) te herstellen en om het proces van verdere huidveroudering te vertragen.

Oorzaken huidveroudering

Collageen en elastine zijn belangrijke eiwitten in onze huid die de huid glad en strak houden. Bij het ouder worden neemt de activiteit van collageen en elastine af en zullen lijntjes en rimpeltjes zichtbaar worden. Door het gebruik van de juiste producten en de juiste behandelingen kan de activiteit van collageen en elastine weer worden verhoogd. Hierdoor zullen fijne lijntjes verdwijnen en rimpels verminderen. De grootste boosdoener bij huidveroudering is veelvuldige zonblootstelling. Zon veroorzaakt DNA schade. Wanneer deze schade zich opstapelt zal dit na een aantal jaren duidelijke zichtbaar zijn op de huid door middel van rimpels en pigmentvlekken. Daarom is het gebruik van de een goede zonbescherming van essentieel belang. Daarnaast spelen andere factoren  een rol bij huidveroudering zoals roken, leefstijl en erfelijkheid. 

Behandelmogelijkheden

Bij huidveroudering willen we de aanmaak van collageen en elastine activeren. Dit is mogelijk met een YAG laser in combinatie met peeling en/of microdermabrasie bij een beginnende huidveroudering waarbij voornamelijk fijne lijntjes zichtbaar zijn. Wanneer de huidveroudering verder gevorderd is wordt behandeling met de Co2 laser geadviseerd. Hierbij worden het collageen en elastine beduidend meer gestimuleerd en zullen fijne lijntjes verdwijnen en rimpels aanzienlijk verminderen. . Meer informatie over een behandeling met de Co2 laser vind je hier.

Combinatiebehandeling

Bij beginnende huidverjonging behandelen we met de YAG laser in combinatie met peeling of microdermabrasie. Elk onderdeel heeft zijn eigen werking op huidverjonging.

Peeling

Een peeling stimuleert celdeling in de huid van binnenuit. Doordat binnen enkele dagen de opperhuid is vernieuwd krijgt de huid een frisse en gladde uitstraling. Tevens werkt een peeling op eventueel aanwezig pigment.  Enkele dagen na de behandeling kan de peeling ervoor zorgen dat de huid wat droog aanvoelt en licht schilfert. Na 4 tot 5 dagen zal dit weer volledig hersteld zijn. per huidtype en zorgvraag wordt de peeling aangepast. Meer informatie over onze specifieke peelings vind je hier

Microdermabrasie

Bij microdermabrasie worden hele fijn zandkristallen over de huid geschuurd met een vacuümapparaat. De behandeling voelt als een zeer heftige scrub. De dode huidcellen van de bovenste huidlaag worden verwijderd waardoor de huid weer gaat stralen. De huid voelt gladder aan en er komt een gezonde teint tevoorschijn. Microdermabrasie stimuleert nieuwe celdeling en bevordert de doorbloeding.

YAG laser

De YAG laser brengt warmte in de huid net onder de opperhuid. De warmte verspreid zich verder in de huid en hierdoor worden collageen en elastine geactiveerd.  Door deze eiwitten te activeren wordt de huid gladder. Fijne lijntjes en rimpels verdwijnen of worden minder zichtbaar.

Voor- en nabehandeling

De huid mag tijdens de behandeling niet zongebruind zijn. Wij adviseren vier tot zes weken voor de behandeling en na de behandeling zon en zonnebank te vermijden en dagelijks een hoge zonbescherming te gebruiken. Ook tussen de behandelingen door moet zonblootstelling zoveel mogelijk worden vermeden.

ZO medical

In tegenstelling tot cosmetisch producten werken de producten van ZO medical op therapeutisch basis. De producten worden alleen worden verkocht door artsen en huidtherapeuten. De reden hiervan is dat de producten dusdanig hoge werkzame stoffen bevatten waardoor ze niet geschikt zijn voor de vrije verkoop. Het belangrijkste ingrediënt bij huidveroudering is vitamine A zuur in de vorm van retinol. De meeste producten van ZO medical die geschikt zijn tegen huidveroudering bevatten 0,5 tot 1% retinol en worden door middel van een speciale technologie afgegeven in de huid om de werkzaamheid te optimaliseren.  Meer informatie over de producten van ZO medical vind je hier.

Consultafspraak

Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Of wil je meer informatie over laserbehandelingen bij huidverjonging of de producten van ZO medical? Maak een afspraak voor een consultgesprek via 020 618 72 01 of via info@huidzorgklinieken.nl