long-pulsed-vaatlaser
"Dé behandeling bij vaatwafwijkingen"
"Dé behandeling bij vaatwafwijkingen"

Vaatafwijkingen

Ons lichaam bevat duizenden bloedvaten, verschillend van grotere vaten tot hele kleine haarvaatjes. Al deze vaten vervoeren het bloed in ons lichaam om voedingsstoffen aan te voeren en afvalstoffen af te voeren. Zolang de vaatwanden stevig zijn en het vat goed werkt zijn de vaten niet of nauwelijks zichtbaar door de huid heen. Maar de vaatwanden kunnen ook verzwakken en daardoor verwijden. Het vat zal dan in de huid zichtbaar zijn als een rode of blauwe lijn. Tevens bestaan er huidaandoening waarbij meer bloedtoevoer naar een bepaalde plek gaat en waardoor de huid rood verkleurt zoals bij een wijnvlek of een angioom.

De meeste vaatafwijkingen kunnen met lasertherapie behandeld worden. Grotere aderen die verwijd zijn, zoals spataderen kunnen niet door de huidtherapeut met laser worden behandeld. De dermatoloog die verbonden is aan de kliniek kan grotere spataderen behandelen door middel van scleroseren (inspuiten). Indicaties die behandeld kunnen worden met lasertherapie zijn:

Laserbehandeling

Vaten die behandeld worden tijdens de laserbehandeling hebben geen functie meer voor het lichaam. Andere vaten hebben de bloedvoorziening naar het gebied overgenomen. Daarom geeft het geen problemen om de vaten te verwijderen. Tijdens de laserbehandeling wordt de laser gericht op het verwijde vat. In de bloedvaten wordt de energie van de laser geabsorbeerd door de rode bloedcellen. Door de warmte verkleven de vaatwanden aan elkaar en kan er geen bloed meer door het vat stromen. Het lichaam ruimt de vaatrestanten op als afvalstoffen. Het eindresultaat van de behandeling is na ongeveer 4 weken zichtbaar. Afhankelijk van de vaatafwijking zijn 1 tot 3 behandelingen nodig en kan de huidreactie na de behandeling verschillen.

Voor- en nabehandeling

De huid mag tijdens de behandeling niet zongebruind zijn. Wij adviseren vier tot zes weken voor de behandeling zon en zonnebank te vermijden en dagelijks een hoge zonbescherming te gebruiken. Ook tussen de behandelingen door moet zonblootstelling zoveel mogelijk worden vermeden. Ondanks dat de laserbehandeling de vaatwanden heeft verkleefd kunnen deze weer open gaan de dagen na de behandeling. Om dit te voorkomen adviseren wij een aantal dagen het behandelde gebied zo min mogelijk aan te raken. Vermijd daarnaast warmte zoals een warme douche of bad, sauna en intensief sporten. Na 4 á 5 dagen zijn de wanden stevig verkleefd en zullen niet meer snel open gaan. 

Consultafspraak

Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Of wil je meer informatie over laserbehandelingen bij vaatafwijkingen? Maak een afspraak voor een consultgesprek via 020 618 72 01 of via info@huidzorgklinieken.nl.