angiomen
"Bloedblaasjes snel en
effectief verwijderd"
"Bloedblaasjes snel en
effectief verwijderd"

Angiomen

Angiomen zijn donkerrode vaatzwellinkjes op de huid. Ze worden ook wel kersenwratjes genoemd en lijken op kleine bloedblaartjes. Angiomen liggen als een bultje op de huid en worden vaak gezien op de romp maar ook elders op het lichaam kunnen ze ontstaan. Angiomen zijn goedaardige huidaandoeningen maar kunnen cosmetisch storend zijn. Wanneer dit het geval is kunnen ze worden verwijderd door middel van lasertherapie

Oorzaak

Angiomen ontstaan meestal vanaf een volwassen leeftijd. Een duidelijke verklaring over de oorzaak van angiomen is er niet. Erfelijkheid en veel zonblootstelling zouden een oorzaak kunnen zijn maar duidelijk bewijs is hier niet voor.

Aantal behandelingen

Afhankelijk van de grote van een angioom zijn er 1 tot 3 behandelingen nodig om de angioom te verwijderen. Direct na de behandeling wordt de angioom donkerder van kleur en kan de huid er omheen rood kleuren. De dagen erna kan een klein korstje ontstaan op de plek van de angioom. Binnen enkele dag zal het korstje er af vallen. Na ongeveer 4 weken is het resultaat van de behandeling zichtbaar.