couperose
"Een veilige en effectieve
behandeling tegen couperose"
"Een veilige en effectieve
behandeling tegen couperose"

Couperose, vaatjes in het gelaat

Couperose zijn kleine rode vaatjes in het gezicht die als een netwerkje bij elkaar liggen. De wanden van de vaatjes zijn verzwakt waardoor er een toename van bloed ontstaat in het vaatje en deze zichtbaar wordt op de huid. Couperose is een onschuldige huidaandoening maar kan esthetisch storend zijn. De vaatjes hebben geen functie meer in het lichaam en kunnen daarom zonder problemen verwijderd worden door middel van laserbehandelingen.

Oorzaken couperose

De oorzaak van couperose is een verzwakte vaatwand. Dit kan ontstaan door verscheidene factoren. Leeftijd is hierbij een belangrijke factor. Bij het ouder worden verzwakken de vaatwanden en neemt de kans op couperose toe. Maar ook roken, zonblootstellingen, zwangerschap (hormonen) en bepaalde medicatie kunnen kans op couperose vergroten. Wanneer een vat eenmaal verwijd is kan het lichaam dit niet herstellen. Het verwijde vat heeft geen functie meer voor het lichaam en kan daarom verwijderd worden met een vaatlaser.

Aantal behandelingen

Gemiddeld zijn 1 tot 3 behandelingen nodig om couperose te verwijderen. Dit is afhankelijk van de mate waarin de couperose voorkomt en in welke mate de cliënt zich aan de voorgeschreven leefregels kan houden. Direct na de behandeling is de huid rood en gezwollen. In de regel trekt dit binnen 48 uur weer weg.