spider-naevus
"De Spider Naevus verdwijnt!"
"De Spider Naevus verdwijnt!"

Spider Naevus, spinnenkopjes

Een spider naevus wordt ook wel een spinnenkopje genoemd vanwege zijn vorm. In het midden van de spider is een vaatzwelling zichtbaar wat zich uit als een rood bultje op de huid. Vanuit de vaatzwelling lopen kleine vaatjes naar de buitenzijde, de pootjes van de spin.

Oorzaak

Veelal wordt een spider naevus gezien bij kinderen maar ook op volwassen leeftijd kan de vaatafwijking ontstaan. Stoten of een wondje kunnen een oorzaak zijn maar ze kunnen ook spontaan optreden. De exacte oorzaak van een spider naevus is niet bekend. Een spinnenkopje is geheel onschuldig maar kan wel cosmetisch klachten geven. Door middel van lasertherapie is een spider naevus goed te verwijderen.

Aantal behandelingen

Het aantal behandeling is afhankelijk van de grote van de vaatzwelling in het midden van de spider naevus. Hoe groter deze is hoe meer behandelingen nodig zijn. Gemiddeld zijn er 1 tot 3 behandeling nodig om de spider naevus te verwijderen. De huid kan na de behandeling rood kleuren en opzwellen. Binnen enkele dagen zal dit weer wegtrekken.