ontharingslaser
"Maak een afspraak voor
het mooiste resultaat"
"Maak een afspraak voor
het mooiste resultaat"

Ontharen

Een veelvoorkomend probleem wat goed te behandelen is met lasertherapie is ongewenste haargroei. De haren kunnen over het hele lichaam en gelaat voorkomen. Het kan zijn dat haargroei op een locatie normaal is maar wel ongewenst, zoals onder oksels en de bikinilijn bij vrouwen of rug en borst bij mannen. Er kan ook een onderliggende oorzaak zijn zoals een hormonaal probleem of erfelijke aanleg waardoor haargroei kan ontstaan in bijvoorbeeld het gelaat bij vrouwen. Lasertherapie is een geschikte oplossing om haargroei te reduceren. 

Laserontharen geschikt voor jou?

Helaas is laserontharing niet geschikt voor alle haren. De laser werkt enkel bij donkere haren omdat het pigment in haren de energie van de laser kan absorberen. Wanneer het pigment ontbreekt, zoals het geval is bij lichtblonde, rode en grijze haren, wordt de laserenergie niet geabsorbeerd en kan de haar niet behandeld worden. In onze klinieken hebben wij 2 verschillende lasers tot onze beschikking voor ontharen; een Alexandrite laser en een YAG laser. De Alexandrite laser is geschikt voor een lichte, blanke huid. De YAG laser is geschikt voor donkere huidtypes. Wij kunnen dus iedereen behandelen met gepigmenteerde haargroei, van een lichte huid tot een donkere huid. Wil je meer weten over een specifieke behandeling bij overbeharing? Lees hier meer informatie over:

Definitieve ontharing

Tijdens de behandeling wordt de laser gericht op het gebied dat onthaart gaat worden. De energie van de laser wordt geabsorbeerd door het pigment van de haren. De haren geven de energie (warmte) af aan het haarzakje en deze wordt daardoor vernietigd. Het haarzakje kan geen nieuwe haar meer ontwikkelen. Er zijn 6 tot 15 behandelingen nodig om een gebied te ontharen. Het aantal behandelingen is afhankelijk van het gebied, de soort laser die gebruikt wordt en de kleur en dikte van de haren.

Voor- en nazorg

De haren mogen twee tot vier weken voor de eerste behandeling en tussen de behandeling door niet worden geharst, geëpileerd of geblondeerd. Eventueel knippen of scheren van de haren is wel mogelijk. De huid mag tijdens de behandeling niet zongebruind zijn. Wij adviseren vier tot zes weken voor de behandeling zon en zonnebank te vermijden en dagelijks een hoge zonbescherming te gebruiken. Ook tussen de behandelingen door moet zonblootstelling zoveel mogelijk worden vermeden. 

Verzekerde zorg

Haargroei in het gelaat bij vrouwen wordt vergoed door de zorgverzekering vanuit het aanvullende pakket. Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars. Neem contact op met je zorgverzekeraar om na te gaan of je recht hebt op vergoeding bij laserontharing. 

Consultafspraak

Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Of wil je meer informatie over laserontharen? Maak een afspraak voor een consultgesprek via 020 618 72 01 of via info@huidzorgklinieken.nl