ogewenste-haargroei
"Nooit meer scheren"
"Nooit meer scheren"

Ongewenste haargroei

Zowel mannen als vrouwen hebben haargroei op plekken van het lichaam waar ze dat liever niet zien. Ongewenste haargroei kan normaal zijn op die locatie, zoals de oksels, de liezen of de benen. Ongewenste haargroei kan ook voorkomen in de vorm van hypertrichose of hirsutisme. Er groeit dan op een bepaalde locatie meer haar door een onderliggende oorzaak.

Hypertrichose en hirsutisme

Bij hypertrichose wordt toegenomen haargroei gezien op plekken waar altijd al haargroei ontstaat. Bijvoorbeeld een sterke haargroei op armen of benen. Dit kan zowel bij mannen als vrouwen voorkomen. Hirsutisme komt enkel voor bij vrouwen. Er wordt een haargroeipatroon gezien zoals dat normaal gesproken alleen bij mannen voorkomt. Voorbeelden hiervan zijn haargroei in het gelaat of rondom de tepelhoven. 

Behandelgebieden

Elke lichaamsdeel kan behandeld worden door middel van lasertherapie zolang de haren gepigmenteerd zijn. De kosten per gebied kun je hier vinden. Staat het gebied dat je wilt laten ontharen er niet tussen? Neem dan contact met ons op via 020 618 72 01 of info@huidzorgklinieken.nl voor meer informatie over de kosten voor dat gebied.