overbeharing-hormonaal
"Voel je mooi en stralend"
"Voel je mooi en stralend"

Overbeharing als gevolg van hormonen

Mannelijke hormonen hebben invloed op haargroei. Bij zowel mannen als vrouwen worden mannelijke hormonen geproduceerd. Ongewenste haargroei als gevolg van hormonen is lastig te behandelen. Vaak zijn er meer behandelingen nodig dan gemiddeld maar de haargroei kan goed gereduceerd worden door laserbehandelingen.

Hormonen

Testosteron is het mannelijke hormoon die invloed heeft op de haargroei. Bij een klein deel van de vrouwen is de testosteronproductie toegenomen. Dit kan achterhaalt worden door een bloedtest via de huisarts of specialist. Er zijn ook vrouwen waarbij het testosterongehalte niet is verhoogd maar waarbij de haarfollikels extra gevoelig zijn voor testosteron. Vaak zijn haren dikker en stugger wanneer zij worden beïnvloed door hormonen.

Behandelgebieden

Elke lichaamsdeel kan behandeld worden door middel van lasertherapie zolang de haren gepigmenteerd zijn. De kosten per gebied kun je hier vinden. Staat het gebied dat je wilt laten ontharen er niet tussen? Neem dan contact met ons op via 020 618 72 01 of info@huidzorgklinieken.nl voor meer informatie over de kosten voor dat gebied.