pigmentlaser
"Weg met pigmentvlekken"
"Weg met pigmentvlekken"

Pigment en moedervlekken verwijderen

Een opeenhoping van pigmentcellen in de huid geeft een donkere verkleuring aan het oppervlak van de huid. De oorzaak en het uiterlijk van pigmentplekken kan verschillen. Een moedervlek is vaak erfelijk bepaald. Ouderdomsvlekken ontstaan door schade van zonblootstelling en wordt veelal gezien in het gelaat en op de handen. Ook hormonale veranderingen kunnen pigmentvlekken veroorzaken zoals melasma, ook wel een zwangerschapsmasker genoemd.

Soorten pigment

Pigment komt voor in verscheidene vormen en uit zich op de huid verschillend. Bij alle soorten pigment is sprake van een opeenhoping van pigmentcellen. De huidlaag waarin deze opeenhoping voorkomt verschilt per pigmentplek evenals de oorzaak. De volgende soorten pigment kunnen bij ons in de kliniek behandeld worden:

De meeste pigmentplekken zijn behandelbaar met een laserbehandeling. Onze kliniek biedt andere opties om het pigment te behandelen wanneer laser niet een geschikte optie is. Bij elke soort pigmentatie kun je lezen wat de behandelmogelijkheden zijn.

Laserbehandeling

Tijdens de laserbehandeling wordt de lichtbundel van de laser gericht op het pigment. De pigmentcellen absorberen de energie van de laser en valt daardoor in kleine deeltjes uiteen. Het lichaam voert de deeltjes af als afvalstoffen. Het pigment kan in eerste instantie wat donkerder of grijsachtig van kleur worden. Mogelijk ontstaat een opervlakkig korstje op de plek van het pigment. Totaal zijn 1 tot 4 behandelingen nodig om pigment te behandelen. Na de behandelingen zal het pigment 60% tot 100% lichter van kleur zijn. Het resultaat en het aantal behandelingen is afhankelijk van het soort pigment en de diepte van het pigment.

Voor- en nazorg

De huid mag tijdens de behandeling niet zongebruind zijn. Wij adviseren vier tot zes weken voor de behandeling zon en zonnebank te vermijden en dagelijks een hoge zonbescherming te gebruiken. Ook tussen de behandelingen door moet zonblootstelling zoveel mogelijk worden vermeden.

Consultafspraak

Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Of wil je meer informatie over de behandelmogelijkheden bij pigment? Maak een afspraak voor een consultgesprek via 020 618 72 01 of via info@huidzorgklinieken.nl.