psoriasis-laser
"Pak je psoriasis
aan bij de oorzaak"
"Pak je psoriasis
aan bij de oorzaak"

Psoriasis

Psoriasis is een chronische auto-immuunziekte van de huid. Er is een stoornis in de aanmaak van huidcellen. De huidaandoening is erfelijk bepaald. Meestal komt de aandoening pas tot uiting rond de puberteit maar ook eerder of later is mogelijk. De celdeling van de huid is behoorlijk verhoogd en de huid kan de cellen niet goed afstoten. Hierdoor ontstaan op delen van de huid schilferende plaques. De plaques kunnen er rood uit zien en geven vaak jeuk- en pijnklachten.  Voorkeurslocaties zijn de schenen, ellebogen, knieën en de behaarde hoofdhuid. Behandeling met de juiste laser kan de plaques rustiger maken en soms volledig laten verdwijnen. De aandoening is chronisch dus in de loop der tijd kunnen nieuwe plaques ontstaan op de huid.

Behandeling met Pulsed Dye Laser

De Pulsed Dye Laser (PDL) is de meest geschikte laser om psoriasis te behandelen. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat het resultaat van een laserbehandeling tot 5 jaar kan aanhouden. In veel gevallen krijgen we de plaque volledig weg maar in enkele gevallen zullen nog restanten over blijven de na behandelingen. Een belangrijk factor bij een psoriasisplaque is de toevoer van bloed. Rondom de plaque zijn vergrote en meer bloedvaten aanwezig om de plaque van voedingsstoffen te voorzien en de verhoogde celdeling te onderhouden. Met de PDL kunnen we de bloedvaten verminderen en daarmee wordt de celdeling genormaliseerd en zal weer een normale huidvernieuwing optreden. Er zijn ongeveer zes behandelingen nodig iedere 4 tot 6 weken. Gedurende de behandelperiode zal de celdeling gestaag afnemen. Na de behandelingen kan de plaque nog aanwezig zijn maar het effect van de laserbehandeling werkt nog 6 maanden door. Gedurende deze periode zal de plaque verder afnemen.

Het kan noodzakelijk zijn om naast de laserbehandeling ook te werken met medicatie om psoriasis onder controle te krijgen. 

Voor- en nabehandeling

De huid mag tijdens de behandeling niet zongebruind zijn. Wij adviseren vier tot zes weken voor de behandeling zon en zonnebank te vermijden en dagelijks een hoge zonbescherming te gebruiken. Ook tussen de behandelingen door moet zonblootstelling zoveel mogelijk worden vermeden.

Consultafspraak

Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Of wil je meer informatie over de behandeling bij psoriasis? Maak een afspraak voor een consultgesprek via 020 618 72 01 of via info@huidzorgklinieken.nl.