tatoeagelaser
"Ruime ervaring met het
verwijderen van tatoeages"
"Ruime ervaring met het
verwijderen van tatoeages"

Tatoeage verwijderen

Tatoeages zijn populair. Steeds meer volwassenen laten een tatoeage zetten. Een deel krijgt op den duur spijt van de tatoeage. Met de huidige lasertechnieken is het mogelijk om een tatoeage littekenvrij te verwijderen. Ook permanente make-up is goed te verwijderen. Daarnaast zijn er mensen met een ‘tatoeage’ die niet bewust is geplaatst. Hierbij kun je denken aan metaal oxidatie of straatvuil in de huid door een ongeluk.

Behandeling tatoeage verwijderen

Tatoeages komen voor in allerlei verschillende kleuren. Niet elke laser kan dezelfde kleuren behandelen en daarom beschikken wij over drie lasers van verschillende frequenties waardoor we alle kleuren kunnen verwijderen. Tijdens de laserbehandeling wordt een lichtbundel gericht op de tatoeage. Het licht wordt geabsorbeerd door het ingekapselde inkt van de tatoeage. Door de energie van de laser valt het inkt in kleine deeltjes uiteen en wordt het door het lichaam afgevoerd als afvalstoffen. Gedurende de behandeling wordt de huid gekoeld om het omliggende weefsel te beschermen. Direct na de behandeling is een zogenaamd ‘snoweffect’ zichtbaar op de tatoeage. Dit is zichtbaar als een witte waas. Daarnaast zal de tatoeage wat gezwollen zijn en de huid er omheen zal rood kleuren. Er kunnen na één tot enkele dagen na de behandeling korstjes en blaren ontstaan. De huid zal na een aantal dagen herstellen zonder littekenvorming. 

Picolaser

In de Huidzorg klinieken zijn verschillende lasers aanwezig om tatoeages te verwijderen. Dit is belangrijk omdat niet elke inktkleur met de dezelfde laser kan worden verwijderd. Er wordt behandeld met Q-switched YAG laser die werkt op 1064 nm en 532nm. 1064nm Is uitermate geschikt voor donkere inktkleuren. Met 532 nm kunnen rode tinten goed behandeld worden. Daarnaast beschikken wij over een Robijn laser (694nm) welke blauw/groene inktkleuren verwijderd.

De huidzorgklinieken heeft beschikking over traditionele tatoeagelasers en de allernieuwste Picolaser. De Picolaser kan tatoeages tot een keer zo snel verwijderen ten opzichte van de traditionele tatoeagelasers. In 2013 is de eerste Picolaser op de markt gebracht; de Picosure. Omdat de Picosure niet alle kleuren goed verwijderd is in 2015 een verbeterde variant op de markt gekomen; de Picoway. De laser waarmee wordt gewerkt in onze kliniek is een verbeterde versie van de Picoway en door nieuwe technologieën een keer zo krachtig. Sinds het najaar 2015 is deze laser op de markt. 

Voor- en nazorg

Zorg dat het gebied waar de tatoeage zit niet zongebruind is. Wij adviseren vier tot zes weken voor de behandeling zon en zonnebank te vermijden en dagelijks een hoge zonbescherming te gebruiken. Ook tussen de behandelingen door moet zonblootstelling zoveel mogelijk worden vermeden. Eventueel kan de tatoeage worden afgeplakt met een pleister om zonblootstelling te vermijden. Direct na de behandeling wordt de tatoeage preventief ingesmeerd met een antibioticazalf en afgeplakt. De behandelaar zal advies geven hoe de huid de dagen na de behandeling het beste verzorgt kan worden.

Wil je meer weten over een specifiek soort tatoeage? Hier kun je meer informatie lezen:

Consultafspraak

Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Of wil je meer informatie over het verwijderen van een tatoeage of permanente make-up? Maak een afspraak voor een consultgesprek via 020 618 72 01 of via info@huidzorgklinieken.nl