metaal-oxidatie-in-de-huid
"Geen storende
verkleuringen meer"
"Geen storende
verkleuringen meer"

Metaal oxidatie door sieraden

Metalen van sieraden kunnen reageren op het lichaamsvocht van de huid. Door deze reactie kan oxidatie ontstaan en wordt een grijsgroene verkleuring van het metaal afgegeven aan de huid. Deze verkleuring kan permanent aanwezig blijven en daardoor cosmetisch storend zijn. Door middel van laserbehandelingen kan deze verkleuring weer worden verwijderd.

Aantal behandelingen

Het aantal behandelingen is afhankelijk van een aantal aspecten. Hierbij kun je denken aan de duur dat de verkleuring aanwezig is op de huid en hoe diep de verkleuring in de huid is getrokken. Gemiddeld kan de verkleuring verwijderd worden in 3 tot 6 behandelingen. Een behandeling vindt eenmaal in de 4 tot 8 weken plaats.

Eindresultaat

Gedurende de behandeling zal de verkleuring steeds meer vervagen. Aan het einde van alle behandelingen zal de verkleuring volledig verdwenen zijn zonder littekenvorming. Mogelijk blijft een tijdelijke hypopigmentatie (lichte huidverkleuring) over. Na een aantal maanden zal deze huidverkleuring weer wegtrekken. Hypopigmentatie kan zoveel mogelijk worden voorkomen door zonblootstelling te vermijden.