permanente-make-up
"Laserbehandeling is dé oplossing!"
"Laserbehandeling is dé oplossing!"

Permanente make-up

Permanente make-up is een vorm van tatoeëren. Er worden pigmenten in de huid gebracht die (semi)permanent zijn. Dit kan zijn in de vorm van wenkbrauwen, eyeliner of lipliner. Wanneer de make-up niet mooi is gezet of wanneer je later spijt krijgt kun je permanente make-up laten verwijderen door middel van laserbehandelingen. 

Aantal behandelingen

Het aantal behandelingen is afhankelijk van meerdere aspecten. Hierbij kun je denken aan de kleur van de make-up en hoe diep het pigment is geplaatst. Gemiddeld kan een permanente make-up verwijderd worden in 8 tot 15 behandelingen. Een behandeling vindt eenmaal in de 4 tot 8 weken plaats.

Eindresultaat

Gedurende de behandeling zal de make-up steeds meer vervagen. In de loop van de behandelingen kan de kleur veranderen en wordt soms een andere laser ingezet.  Aan het einde van alle behandelingen zal de make-up volledig verdwenen zijn zonder littekenvorming. Mogelijk blijft een tijdelijke hypopigmentatie (lichte huidverkleuring) over. Na een aantal maanden zal deze huidverkleuring weer wegtrekken. Hypopigmentatie kan zoveel mogelijk worden voorkomen door zonblootstelling te vermijden.