straatvuil-in-de-huid
"Een schone, egale huid"
"Een schone, egale huid"

Straatvuil in de huid

Door een ongeluk of val op het asfalt kunnen deeltjes van het asfalt in een wond terecht komen. Soms blijven deze deeltjes aanwezig in de huid bij het sluiten van de wond. De asfaltdeeltjes kunnen een blijvende grijsachtige verkleuringen geven in de huid. Wanneer deze verkleuring als ontsierend wordt ervaren kan het verwijderd worden door middel van laserbehandelingen.

Aantal behandelingen

Het aantal behandelingen is afhankelijk van een aantal aspecten. Hierbij kun je denken aan de duur dat de verkleuring aanwezig is op de huid en hoe diep de verkleuring in de huid aanwezig is. Gemiddeld kan de verkleuring verwijderd worden in 3 tot 6 behandelingen. Een behandeling vindt eenmaal in de 4 tot 8 weken plaats.

Eindresultaat

Gedurende de behandeling zal de verkleuring steeds meer vervagen. Aan het einde van alle behandelingen zal de verkleuring volledig verdwenen zijn zonder littekenvorming. Mogelijk blijft een tijdelijke hypopigmentatie (lichte huidverkleuring) over. Na een aantal maanden zal deze huidverkleuring weer wegtrekken. Hypopigmentatie kan zoveel mogelijk worden voorkomen door zonblootstelling te vermijden.